Автор на нестандартната проява е 63-годишният Йордан Рангелов, който по този начин разпространява делото на 101-годишния дядо Добри.

Нарича себе си многогрешния Йордан. Жадува да се срещне с дядо Добри, когото определя като божи човек. Затова решил да изобрази върху старото си фиатче негови думи. Да ги видят повече хора и да прозрат тяхната мъдрост.

Надписът гласи: "Нака хората да не се лъжат по земното, по временното, да се държат за Бог и да не се отклоняват по дявола ...., да ходят в храмовете и да се молят".  Посланието е придружено и с лика на Дядо Добри.

"Според мен и според много хора, и според монасите на Света гора дядо Добри е светец. Точно сега много се нуждае българският народ от такава храна. Ако направят проучване за най-голям рейтинг дядо Добри ще е може би най-високо в класацията", казва Йордан Рангелов пред БНТ.

Поглеждайки надписа върху колата хората се снимат, спират се и коментират, разказва още той.

"Аз съм родолюбец и обичам България, надеждата я има в християнството, ние трябва да си го пазим", казва Йордан и споделя един от най-големите си грехове, вярвайки че признат грях е половин грях - карал е много колата.

"Сигурно съм обиколил 7 пъти екватора, над 40 тона гориво съм изразходил. Това ми е голям грях. И затова реших да засаждам дървета. Че да си изпратя греха към природата", допълва възрастният мъж .