33-годишна майка на две деца от Петрич се бори с тежко онкологично заболяване - левкемия, но се нуждае от кръводарители.

Във Фейсбук съпругът на Таня - свещеникът Никола Чопаков призова всички, които могат и имат желание, да помогнат на жена му.

"Таня има нужда от преливане на тромбоцитна маса, затова желаещите да дарят кръв трябва да кажат, че тя е за афереза. Спешно е, а роднините са изчерпали всички възможности, защото кръвопреливането е част от началното лечение", пишат в групата "Да помогнем на Таня Чопакова".

Младата жена е настанена в отделението по хематология на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София. Кръв за Таня може да се дарява в Центровете по трансфузионна хематология, като се съобщят данните за пациентката - Таня Пантева Чопакова, отделение по хематология, НСБАЛХЗ.

Бележките от дарената кръв трябва до достигнат до болничното заведение, затова всеки дарител може да се свърже с отец Никола или да изпрати бележката по куриер.

Моля всеки, който може да дари от сърце и душа, нека да спасим живота на една млада майка, нуждаеща се от вашата подкрепа, призова съпругът на младата жена.