35-годишният Иван Пещенски има нужда от спешна финансова помощ, за да живее. От една година младият мъж, който има 3-годишна дъщеричка, се бори с остра миелоидна левкемия.

"Преминах няколко курса на лечение в България с химиотерапия. След това направихме и трансплантация на стволови клетки, която в последствие се оказа несполучлива, защото се получи рецидив на болестта, което за съжаление води до голям риск. Лекарите в България не даваха много шансове, затова се свързахме с различни клиники в чужбина", разказва Иван, който е завършил НСА със специалност кинезитерапия. 

Екип от израелски лекари е потвърдил, че може да се заеме с лечението на Иван Пещенски. Необходимите средства за индивидуализираната терапия, последвана от втора трансплантация на стволови клетки, обаче е огромна - 250 000 долара, като е нужен депозит от 100 000 долара, преди постъпването в лечебното заведение.

"Продължаваме борбата за живот на Иван "въпреки", защото вярваме, че заедно можем да сбъднем и това, защото вярваме, че заедно човешката добрина и съпричастност могат да превърната във възможно и невъзможното, защото се надяваме да подкрепите Иван и да се борите наравно с него - заедно за живота му. Защото трябва да има шанс за Иван да бъде жив и здрав - до дъщеря си, до съпругата си, сред приятелите си, с колегите си, в реалния свят - тук, сега и занапред", пишат приятелите му във Фейсбук.

Ако желаете да помогнете на младия баща да се пребори с коварната болест, можете да го направите тук:

Дарителска сметка:

Райфайзенбанк (България) ЕАД

IBAN: BG42RZBB91551010508747

BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Иван Емилов Пещенски/ Ivan Emilov Peshtenski

PayPal: https://paypal.me/IvanPeshtenski?locale.x=en_US

HelpKarma: https://helpkarma.com/campaign/v-borbata-za-jivota-na-ivan-zaedno-466