40-годишна майка на две момиченца - на 8 и на 3 години, се бори с тежко онкологично заболяване и има нужда от средства за лечението си. Албена Борисова-Петкова е диагностицирана с рак на дебелото черво през 2016 г., докато все още втората й дъщеричка е на месеци. За съжаление лекарите откриват и метастази в черния дроб. 

Оттогава Албена е претърпяла над 45 химиотерапии, две отворени операции, лъчетерапии и други медицински процедури. За съжаление, въпреки това има прогресия на болестта ѝ. През ноември 2017 г. онколозите регистрират нарастване на лезиите в черния дроб на младата жена, а предприетите мерки не дават резултат.

Съпругът й Кирил Петков се обърна към Dir.bg с молба за помощ. Той призова всички хора, които могат и искат да помогнат на съпругата му да дарят средства за лечението й. 

Семейството се нуждае от 87 520 евро за лечението на Албена

Снимка: Facebook

"Онкологът на Албена ни посъветва да потърсим нови лечения и терапии. За съжаление не всички иновативни подходи са достъпни и се практикуват в България. Писахме до Университетската болница в Хайделберг и до "Шарите" в Берлин, но ни отговориха, че не могат да предложат терапия на Албена. Шанс за съпругата ми е имунотерапията, която се практикува в Hallwang Clinic в Германия. За съжаление без помощ не бихме могли да си позволим огромната сума за лабораторни изследвания и продължителна имунотерапия, която е над 80 хиляди евро - 87 520 евро", сподели Кирил Петков.

Всички, които желаят, могат да дарят средства на банковата сметка на младата жена.

Име: Албена Илиева Борисова-Петкова

IBAN: BG63STSA93000024167670

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

Пр/Сметка: 02/0000000024167670

Средства могат да бъдат дарени и чрез платформата Helpkarmaкакто и чрез PayPal или YouCaring