Майка на 2-годишно дете се нуждае спешно от средства, за да живее. 40-годишната Теменужка Хаджиева е дигностицирана с рак на белия дроб. Лекари от болница в Турция дават надежда, че може да оздравее. За лечението й обаче са необходими между 37 и 50 000 долара.

През месец февруари младата жена се разболява от грип, който прераства в пневмония. След преглед Теменужка чува най-страшното - че има рак на белия дроб. Така животът й в миг се преобръща.

"След направен скенер и биопсия, лекарите ми откриха медиастинален лимфом - силно агресивен рак. Животът е непредсказуем, преобръща се само за един миг и ни поднася неочаквани изпитания. Веднага започнах лечение в България, преминах 4 курса химиотерапия, от които лимфомът намаля, но не достатъчно, и лекарите решиха да сменят терапията. Преминах един курс много агресивна химиотерапия, но я понесох много трудно, с много странични ефекти. Развих неутропения. След всичко това, изследванията показаха, че лимфомът не само не се е повлиял от терапията, но е нараснал значително, а силната химиотерапия е изтощила много организма ми", разказва Теменужка във Фейсбук групата, създадена в нейна подкрепа.

Влошаването на състоянието й принуждава близките й да потърсят помощ в турска болница. Теменужка започва лечение там, но заради увеличените размери на тумора, освен химиотерапия, се налага и трансплантация на стволови клетки. Процедури, за които се искат много средства.

"Първия етап от лечението финансираме с помощта на роднини, но сумата, необходима за трансплантацията, е непосилна за семейството ми. Офертата на болницата е от 37 000 до 50 000 долара, в зависимост от това как ще се развие лечението", обяснява младата жена.

Близките й нямат тези пари, а нямат и време, защото до 25 септември трябва да са ги събрали. От седмица Теменужка е стартирала и кампания в социалните мрежи. Събрани са около 30 000 лева, които обаче не стигат.

Ако имате желание и възможност да помогнете на Теменужка, може да го направите тук:

Дарителска сметка:

IBAN: BG79 UNCR 7000 1523 3599 80

BIC: UNCRBGSF

УниКредит Булбанк

Теменужка Димитрова Хаджиева