Йордана е едно малко и слънчево момиченце на година и 9 месеца от Радомир. Тя обаче е родена с изключително рядката диагноза - проксимален бедрен дефицит. Дясното бедро на момиченцето е с деформация и има прогресивно скъсяване на бедрената кост. Заради това едното краче на Дани е по-късо от другото с 5 см. Тя не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата.

Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният лекар по детска ортопедия - д-р Дрор Пейли, от институт "Сейнт Мери", Флорида, САЩ, се е съгласил да проведе лечението.

"Д-р Пейли дава гаранция, че с няколко операции, направени там, Дани ще може да ходи. Първата от операциите е най-сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост", разказва майката на детето Кристина Славчова.

Така наречената Супер Хип Процедура се прави успешно повече от 10 години в институт "Сейнт Мери" и са излекувани много деца. Сумата, необходима за тази операция, е 184 744 долара.

Според американския лекар, първата от операциите трябва да бъде извършена след 3 месеца, когато Дани навърши 2 годинки. След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см, като за нея ще бъдат необходими още 176 498 долара.

Искрено се надявам, че с общи усилия, сумата ще бъде събрана и детенцето ми ще може да ходи, да играе, да тича и танцува, като всяко друго дете.

"Искам да благодаря от цялото си майчино сърце, на всички, които ни подкрепят! Вярвам, че всички заедно можем да помогнем на Дани да ходи и да има две еднакви крачета", добавя Кристина.

Ако имате възможност и желаете да помогнете на Йордана, можете да изпратете дарителски смс с текст на латиница: DMS YORDANA на 17 777 или да дарите средства чрез: 

Дарителска сметка в лева:

Обединена Българска Банка

IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Йордана Слави Йорданова

PayPal: kristtinas92@gmail.com

Титуляр: Кристина Славчова (майка)

или пък в платформата Helpkarma