Животът на 37-годишния Цветан Митов се преобръща за един миг на 15 юни, когато лекарите му съобщават, че е болен от остра лимфобластна левкемия. Младият мъж се нуждае от животоспасяваща трансплантация на стволови клетки, но сумата, необходима за интервенцията, е непосилна за семейството му - 328 200 евро

Близки и приятели се организират в трудния момент, за да спасят живота на Цецо, но тъй като парите са много, а времето - малко, молят всички, които могат да помогнат. 

"Всичко започва през март, когато Цецо забелязва необичайна умора и затруднения при извършване на ежедневните занимания. За Цецо нормалната разходка и дори връзването на обувките се превръщат в истинско предизвикателство. На 15 юни му беше поставена страшната диагноза: Остра В-лимфобластна левкемия. В момента Цецо е настанен в онкологичната болница в София, където се опитват да стабилизират състоянието му. Веднага след като състоянието му го позволи Цецо трябва да замине за Германия, където ще му бъде извършена животоспасяваща трансплантация на стволови клетки. Всеки ден на забавяне може да бъде фатален за нашия приятел! Той време няма за губене, заради това ви моля да отворите сърцето си и да помогнете на Цецо, защото ние /неговите приятели/ и вие /непознатите с огромни сърца/ сме единствената му надежда! Цецо иска да живее, но животът му бе оценен на непосилна за неговото семейство сума!", пишат приятелите на младия мъж във Фейсбук.

Снимка: Facebook

Ако искате да помогнете на Цветан, може да дарите средства чрез платформата HelpKarma, както и по дарителската сметка на младия мъж: 

ПОЩЕНСКА БАНКА АД – ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ

Дарителска сметка на името на ЦВЕТАН МИТОВ

IBAN BG27BPBI79404088161601 BGN

ОТ ЧУЖБИНА: EUROBANK BULGARIA

IBAN BG09BPBI79404488161601

BIC: BPBIBGSF