Протестът ще е по бул. "Витоша" на 28 октомври следобед, непосредствено преди Световния ден на веганизма - 1 ноември.

"Виждал съм далеч по-брутални сцени на насилие над животни, както и филми с убийства на животни, но мисля, че не трябва да свикваме с подобни гледки, нито да се правим, че не съществуват.
Филмът е показателен за начина на мислене на поколения хора, възпитавани в нелепо чувство за превъзходство по расови и класови белези! Отношение към животните в Африка, подобно на представено в този филм, е недопустимо в 21-ви век", казва Никола Донев, председател на Българския вегански съюз, цитиран от БТА.

Според него целта на протеста е да провокира общественото мнение по този наглед неважен и периферен проблем, който обаче поставя въпроса за "запазването на човешкото" в днешния ден.

"С този филм нямах намерение да показвам богатите аристократи и олигарси, които ловуват едър дивеч в Африка, а по-скоро обикновения ловец", казва Улрих Зайдл.

"Заех се да открия и да опиша какво мотивира тези хора да ловуват и защо могат дори да бъдат обсебени от лова. С времето обаче филмът се превърна и във филм за убийството - убийство за удоволствие, без дори да се изправиш срещу опасност, убийство като вид емоционално освобождаване", допълва режисьорът.