Пътят Хасково - Кърджали бе блокиран от протестиращи в центъра на село Конуш, община Хасково. Затварянето на републиканската артерия I - 5 от близо 50 души продължи 12 минути, а повод за крайната мярка бе недоволството на жителите на селото от състоянието на инфраструктурата.

"Живеем в 17 век. От 50 години няма положена и кръпка асфалт, макар да живеем на 10 километра от областния център Хасково. Няма канализация, няма питейна вода. Настояваме властта спешно да се намеси", призова Станимир Василев, един от организаторите на протеста.

Протестът започна без охрана от органите на реда въпреки уверенията на протестиращите, че надлежно са уведомили властите за подготвените действия. Пътуващите по републиканския път използваха вътрешните улици на селото, за да избегнат чакането, докато митингуващите пресичаха пешеходната пътека "зебра" в двете посоки.

Това бе втора поредна проява на несъгласие на жителите на селото. Недоволните обещаха, че протестите им и затварянето на пътя ще бъдат организирани занапред всеки месец. През летния сезон, когато шосето е натоварено с трафика и на румънци към Беломорието, блокадите щели да бъдат всяка седмица до изпълнението на исканията.