Жители на столичния квартал "Красно село " са завзели и заградили огромно пространство пред жилищния им блок. Сложили са си врата, телена ограда и са си засадили дръвчета. Достъпът на външни лица е забранен. Влиза се само с чип.

Същият този имот обаче се оказва, че си има законни собственици. Двете страни не могат да се разберат. Заради поредния ожесточен спор в сряда на мястото се е наложило да отиде и полиция. Общината също се е намесила.

"Имаме нотариални актове и скици на имота. Закупихме го през ноември 2019 г. Нямаме инвестиционни намерения до момента. Това е зелена площ, на която не може да се паркира или да загражда", казаха собствениците на имота.

"Бутаха вратата и я изкъртиха. Не сме виждали господата преди, за да знаем, че теренът е станал частен. Разбрахме, че има частен инвеститор", обясниха живеещите в блока.

"За проблема разбрахме в сряда. Дойдох веднага на място. Става въпрос за интереси, които са в някаква конкуретна среда. Не е по силите ни да влезем в ролята на съд", каза кметът на район "Красно село" Росина Станиславова.