След като по-рано днес съдът пусна от ареста бившият пиар на Район "Младост" Петър Кърджилов, пред камерата на bTV застана възрастната жена, заради сблъсъка с която той беше задържан.

В петък на Орлов мост тя беше определена като "провокатор". Тя ни допусна в дома си, който, противно на това, което чухме от нея при сблъсъка, не е в провинцията, а в София.

"Жената с бастуна", както я нарекоха в социалните мрежи, всъщност се казва Лиляна Тасева. Тя решава спонтанно да отиде при протестиращите, защото чакала дълго градския транспорт:

"Целта ми беше да попитам "Защо сте тук? Какво по-точно искате? Защо пречите не само на мен, а и на останалите граждани за свободно преминаване?".

По думите ѝ минала "през някакви боклуци зелени - треволяци ли бяха, хартия... абе, някакви боклуци зелени на самия асфалт" (надписът "Оставка" - б.р.), при което "някакъв господин изрева гръмогласно "Госпожоу, госпожоу". Отидох, викам: "Слушам Ви, какво има?".

В национален ефир тя влезе в сблъсък с Кърджилов, която я заля с вода, а след това се сборичкаха за бастуна ѝ след неин опит да го удари: "Не мога да знам какво в този момент неадекватния във всеки аспект на думата неадекватен Петър Кърджилов, който не го и познавам, е бил толкова лично засегнат".

Работеща като медицинска сестра, Тасева определя като "лапсус" представянето си като "доктор Тодорова" - използвайки бащиното си име. Признава, че е симпатизант на ГЕРБ.

Тя разказва, че е разтревожена и обезпокоена от реакцията на хората към нея и близките ѝ.