Жена е намерила трупа на убития от кучета мъж. Ето какво разказа тя: "Тялото му беше в тревата. Ръката му беше опъната, преброих пет пръста. Мислех, че е сърничка, изядена от кучетата. Главата нямаше скалп. Той беше свален. Лявата ръка беше оглозгана. Само костта стоеше. Левият му крак го нямаше", сподели Веселка Соколова, която е намерила останките от тялото на починалия Димитър, предаде Нова.

Не мога да спя нощем, беше ужасно, заяви жената.

5 кучета, порода "Кане Корсо", избягаха от двор и убиха 39 годишния Димитър в село Владо Тричков. Местните хора поискаха да се въведе разрешителен режим за агресивни породи кучета. Хората в селото са потресени от трагедията и вече не смеят да излязат на разходка в близката гора.

Собственикът на кучетата е задържан за 72 часа, а животните са отведени във ветеринарна клиника, в която предстои да им се вземат отливки на захапките, за да се докаже, че те са разкъсали човека.

Актьорът Иван Пасков, който от години се занимава с кучета, каза, че има много добри впечатления от Йордан (41-годишният Йордан Карагьозов е собственикът на кучетата). "Кучетата живееха при децата. Аз съм потресен от това, което виждам и чувам", коментира той. Пасков е категоричен, че всяка порода кучета може да бъдат опасни, ако не са гледани добре, цитира го Нова.

"Наистина е много страшно това, което се случва. Може би преди месец ние отново си говорихме, сега пак си говорим. Преди няколко месеца пак говорихме зимата. Проблемът е, че ние повече си говорим. За да си вземеш куче, на много места е както да си вземеш оръжие. Трябва да вземеш специално разрешително", заключи Иван Пасков.