77-годишна жена почина ден, след като беше изписана от болницата в Разград с отрицателна проба за коронавирус. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Пациентката е била екстубирана и изписана в понеделник. Поставена е под 14-дневна карантина, но издъхнала в дома си.

РЗИ-Разград информира още, че на 15 юни e потвърден още един нов случай на COVID-19 в областта. Става въпрос за жена на 37 години от село Ясеновец. Тя е потърсила медицинска помощ в МБАЛ-Разград, а ден по-късно е хоспитализирана. Издирени са контактните ѝ лица и са поставени под задължителна 14-дневна домашна карантина.

Междувременно стана ясно, че са отрицателни всички взети проби за COVID-19 от туристи на "Kайт къмпинг Градина", където преди седмица беше установен болен с коронавирус, съобщи bTV от здравната инспекция в Бургас. Общо 12 души са заявили, че са били контактни на заразения. Всички те са тествани, а резултатите са отрицателни.

Заразеният 41-годишен мъж, който е от София, остава в тежко състояние. Той е интубиран и е в реанимацията на бургаската болница. Мъжът пристигнал от столицата преди дни и не се чувствал добре. Когато състоянието му се влошило, неговият съсед по каравана го е закарал до лекар в Бургас. Веднага му била направена образна диагностика, която установила двустранна пневмония, а няколко часа по-късно PCR тест потвърдил, че става дума за коронавирус. Лекари коментираха, че мъжът се е забавил да потърси медицинска помощ.