Свидетел на инцидента оказва помощ на възрастната жена и задържа нападателя до пристигането на полицията, съобщи БНТ.

Инцидентът става на кръстовището на улица "Цар Симеон" и бул. "Христо Ботев" около 12 часа на обяд. За късмет тогава на близкия светофар се озовава Михаил Стефанов. Той слиза бързо от автомобила си и принуждава нападателя да остане на място. През това време успява и да се обади на телефон 112.

„Излязох и настойчиво го помолих да седи мирен, докато не извикам полиция. Той реши да се съобрази с моята молба и след това дойдоха полицаите, арестуваха го и така. Жената - тя не падна, но много се изплаши. Нарани й достойнството, което е най-ядосващото в случая. Беше разстроена“, разказа Стефанов.

„Когато вече установих контрол над ситуацията, започнаха да се спират минувачи и да питат какво се случва. Един млад човек искаше дори да бие нападателя, но го възпрях и него, за да не става голям проблем“, продължи той.

Когато се прибира у дома Михаил споделя случилото се в личния си профил в социалните мрежи.

„Доста се чудих дали да постна тази история, защото на практика не смятам, че съм направил нещо особено. Ама с оглед на скорошните събития и точно защото не е нещо особено да помогнеш, а от 15 коли на кръстовището само аз спрях, реших да я споделя. Нищо не ни коства да се намесим, хора, и някак си няма как да оставим да ритат майките и бабите ни, нали“, пише той.

Коментарите и реакциите са десетки. Огромен процент от хората казват, че този човек е трябвало да пребие нападателя, той обаче казва, че просто хората не трябва да са апатични, а да се намесват и да помагат в такива случаи. 

Оказва се, че мъжът има психично заболяване, той е настанен в център за психично здраве, съобщиха от столичната полиция.

През май в Бургас се случи подобен инцидент на безпричинна агресия, който обаче завърши много по-тежко за пострадалата - 72-годишна жена. Тя беше изритана с всичка сила от млад мъж, който счупи таза й. Установено беше, че Живко Кючуков се е лекувал от параноидна шизофрения, но съдът го остави в ареста, защото беше установено, че по време на случилото се е бил вменяем и е съзнавал какво прави.

Часове преди днешния инцидент пък 32-годишна психично болна жена беше задържана по подозрение в убийство на своя съседка. Арестувани са още трима души.