Десетки се събраха на протест срещу социалната несправедливост в град Кресна и малко след 14 часа блокираха движението по главния път Е79, съобщи "Фокус".

Първоначално на централния площад в Кресна се събраха около 50 протестиращи, но по-късно към протеста се присъединиха и граждани от Благоевград. Недоволните развяваха български знамена под звуците на патриотични песни. След това се преместиха на Е79, като започнаха да пресичат постоянно пътя на пешеходна пътека, блокирайки движението.

След 10 минути обаче се намесиха служителите на полицията и жандармерията. Протестиращите бяха бяха разпръснати от двете страни на пътя, като се стигна и до напрежение между гражданите и органите на реда.

Униформените изтласкаха една малка част от протестиращите, които отказваха да се преместят от пешеходната пътека. Това, от своя страна, предизвика напрежение, като протестиращите започнаха да скандират „мафия“.

От Областната дирекция на МВР в Благоевград съобщиха, че във връзка с провеждащия се протест и с оглед на това, че на място има и малолетни и непълнолетни лица, са предприети всички необходими мерки с цел недопускане на инциденти, като периодично се осъществява пропускане на моторните превозни средства и пресичащи пешеходци.

Очаква се протестът да продължи няколко часа.