Столична община разкри "зелен коридор" за поставяне на ваксини в столичното метро. Новият изнесен кабинет започва работа по искане на кмета Йорданка Фандъкова с цел ускоряване процеса на ваксинация в столицата. 

Всички снимки Вижте тук >>>

Изнесеният кабинет се намира в метростанция НДК, като входът е от пешеходната част на бул. "Витоша" и ще работи през делничните дни. За да се достигне до него не е необходим билет за метрото.

Днес само за 20 минути от откриването му бяха поставени 7 ваксини. 

Снимка: BulFoto

Във ваксинациония пункт ще работят медици от 12 ДКЦ. Ваксините са осигурени от Столичното РЗИ, а организацията се осъществява от екип на Столичната община. През делничните дни работят кабинети за поставяне на ваксини в следните ДКЦ-та - осмо, 11-о, 12-о, 13-о, 18-о, 20-о и 24-о.

В първия работен ден на новия пункт лично директорът на 12-а поликлиника и старшата сестра ще извършват ваксинациите до 19 часа, информира доктор Васил Василев.

"Всеки ден ще се правят ваксини през работните дни - от 13 до 19 ч. вторник и четвъртък. Понеделник, сряда и петък ще работят от 8 до 14 ч.", каза той.

Зеленият коридор посрещна първите си пациенти

Снимка: BulFoto

Поставените у нас дози от ваксините срещу коронавирусната инфекция до момента са общо 2 356 197. През последните 24 часа са приложени 1 654 от тях.