Здравният министър обяви, че най-вероятно ще бъдат наложени санкции на организаторите на големия концерт в Габрово, проведен вчера вечерта. Проф. Костадин Ангелов се закани за това по време на седмичния брифинг на здравните власти за хода на пандемията.

"Опитите да бъде заобиколена заповедта на здравния министър за мерките няма да престанат. Това, което видяхме вчера в Габрово изключително много ме озадачи, РЗИ-то изпратиха няколко екипа, които следиха спазването на мерките, сигурно ще бъде наложена санкция на организаторите. Аз лично не мога да намеря за себе си логиката в организирането на това мероприятие", добави той. 

С въпросното събитие, което събра повече от 4000 души на градския площад, Габрово посрещна 2021 година ден преди целия свят - традиция, наложена преди няколко години. Така габровци показаха присъщото си чувство за хумор, като обявиха, че на 30 декември хонорарите на изпълнителните са по-ниски. Освен това, 31 декември бил запазен за софиянци, а 1 януари - за Виенската филхармония.

Не на шега обаче, част от зрителите на концерта бяха без маски в разрез с противоепидемичните мерки, въпреки че общината раздаваше лични предпазни средства безвъзмездно, съобщи Нова телевизия.

Вижте още снимки от концерта: