Министърът на здравопазването Костадин Ангелов стана първият от контактните с премиера Бойко Борисов, който обяви, че се самоизолира. Това съобщо самият той с пост във Фейсбук.

"С оглед положителния тест за COVID-19 на премиера Борисов считам за свое задължение да ви информирам: последният ми контакт с министър-председателя беше в петък. От днес, веднага след като разбрах, се самоизолирам и се считам за поставен под карантина. При първа възможност ще си направя PCR тест", написа Костадин Ангелов.

Няколко часа по-рано днес премиерът Бойко Борисов също съобщи, че е положителен с коронавирус. Той е на домашно лечение и има общо неразположение.

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!", написа Борисов във Фейсбук.

Премиерът Борисов бе контактен на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, който в петък обяви, че е болен.