"Министърът на здравеопазването днес на място се запозна с организацията на работата в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" в условия на COVID-19", съобщи директорът на спешната болница проф. Асен Балтов в профила си във Фейсбук.

"Проф. Ангелов пожела да влезе в COVID реанимацията, където в момента са съпругата и синът на д-р Муса Вакльов от с. Краище, който преди броени дни загуби битката с коронавируса. И двамата са лекари, с положителни проби за COVID-19 и в момента колегите в реанимация се борят за живота им. Запознах министъра със състоянието им и лечението, което прилагаме. Полагаме всички усилия, за да помогнем на нашите пациенти", допълни Балтов и публикува снимки.

Общопрактикуващ лекар от белишкото село Краище почина в "Пирогов" преди дни. Най-вероятно той се е заразил, докато е лекувал болните от огнището в шивашкия цех в Разлог. Бил на море със семейството си, където  проявил по-сериозни симптоми и веднага бил настанен за лечение в медицинско заведение.

"С болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. 60-годишният д-р Вакльов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг. Поклон пред неговата всеотдайност и смелост", написаха от Българския лекарски съюз и изказаха съболезнования на близките.

Медиците се надяват, че съпругата и синът на Вакльов ще преборят коронавируса.

Снимка: Официален профил във Фейсбук на проф. Асен Балтов

Вижте още снимки от посещението на министъра в "Пирогов" >>