Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети тази сутрин в "Пирогов" част от пострадалите във вчерашната катастрофа между автобус и ТИР на магистрала "Хемус", след което изнесе подробности заедно с директора на болницата проф. Асен Балтов.

Осем души остават за лечение, докато продължава разследването на причините за катастрофата. Всички пострадали са в стабилно състояние. Най-тежко е пострадал шофьорът на автобуса - 64-годишен мъж. Той е със счупени лява и дясна подбедрица. Подготвя се за операция, обясни на извънреден брифинг министърът.

В "Пирогов" са настанени четирима пациенти, като трима от тях са с леки охлузвания, а четвъртият - жена, е със счупени кости по лицето.

48-годишна жена пък е настанена в болница "Света Анна". Тя е с лицево-челюсти наранявания. В стабилно състояние е и също предстои да бъде оперирана.

В болница "Царица Йоанна" са постъпили мъж и жена с охлузвания и също са освободени, уточни Ананиев.

"През почивните дни преминаха 28 катастрофи през "Пирогов". Настанени са осем пациенти - четирима в неврохирургия и четирима в травматология. Дежурствата бяха тежки през почивните дни. Преминали са повече от 2000 души, а са останали за лечение 400", заяви пък шефът на "Пирогов".

Двамата със здравния министър апелираха хората да шофират внимателно.

МВР работи по две версии за катастрофата - шофиране с несъобразена скорост от страна на шофьора на автобуса и трети водач, който да е предизвикал инцидента.