От двамата затворници няма и следа, въпреки че в полицията са получени стотици сигнали, че те са забелязани на различни места в страната, но нито един не е довел криминалистите до конкретна следа.

Последният сигнал е от собственик на вила край село Огоя близо до Своге. Полицаите претърсили района, но не открили бегълците. Проверени са и адреси в столичния кв. “Младост” и района на Ботевград, откъдето е Пелов и където живее бившият му работодател – Тихомир Миков, който е един от най-близките му хора, съобщи "Труд".

Според разследващите, когато Пелов бе издирван за въоръжен грабеж на 1 кг злато от ателие в Ботевград през 2014 г., той се укривал в имоти на Миков. Смята се, че двамата затворници все още са в България, въпреки че са обявени и за международно издирване. Братът на Радослав Колев разказа, че му занесъл минути преди бягството бързовар, но твърди, че не знаел нищо за плановете му.

Владимир Пелов, осъден на 30 г. затвор, и Радослав Колев, който излежава присъда от 26 г., избягаха миналия вторник от централния Софийски затвор, след като преодоляха съпротивата на 3-ма надзиратели, заплашвайки ги с нож и пистолет и стреляха 3 пъти.

Чистачката и социалният работник бяха единствените, които подгониха затворниците при бягството. Все още не е ясно как бегълците са се сдобили с оръжие. Започнала е и вътрешна проверка по случая, след като правосъдният министър Цецка Цачева коментира, че на записите от камерите е засечена “престъпна небрежност” от страна на служителите на затвора.

Днес Цачева свиква национално съвещание, а надзиратели излизат на протест пред Централния софийски затвор, за да защитят колегите си и да подновят исканията си. Те настояват за увеличение на заплатите, назначаване на още служители и по-добро техническо обезпечение.