Белодробното отделение на многопрофилната болница "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали е затворено за пациенти заради служителка, заразена с коронавирус. Предполага се, че жената се е заразила от пациентка от Община Черноочене, която е била настанена за лечение.

Медицинските сестри, които са били вчера на работа дневна смяна, са останали и през нощта в отделението, предаде БНР.

Жената от белодробното отделение, а и още една кърджалийка, заразени с коронавирус, са били настанени в инфекциозно отделение на болницата.

Директорът на РЗИ-Кърджали д-р Виктор Кирчев потвърди, че белодробното отделение е затворено за прием на пациенти и добави, че днес най-вероятно ще се изследват всички в отделението.

а последното денонощие в Сливенска област са регистрирани 8 нови случаи на коронавирус. Сред тях е и един санитар.

Нараства броя на заразените

104 са новорегистрираните случая с коронавирус за последното денонощие у нас. Разпределението по области е: Благоевград - 2; Велико Търново - 1; Кърджали - 1; Пазарджик - 2; Перник - 1; Плевен - 4; Разград - 3; Сливен - 8; Смолян - 41; София област - 4; София град - 19; Стара Загора - 15; Хасково - 1; Шумен - 2.

Медицинските служители с доказана коронавирусна инфекция у нас са 306. Установени са 4 нови случаи, от които лекар и санитар от София град и двама санитари от Плевен и от Сливен.

Цялостна дезинфекция на Сливен

В Сливен тази нощ е направена цялостна дезинфекция на града, след като бяха установени множество заразени с Covid-19 през последната седмица, съобщават от Община Сливен.

„Дезинфекцията е обхванала кварталите "Надежда" и "Речица", основните булеварди и улици. Днес предстои да бъде извършена дезинфекция на детска градина - "Вержин и Хаик Папазян" в Сливен и детска градина "Радост" в село Камен. Причината е, че деца от различни групи са били в контакт с хора с потвърдени проби за Covid-19. Родителите са уведомени още вчера.  От понеделник децата ще могат отново да се върнат в детските градини.

В Нова Загора е последното огнище на коронавирус в областта. Приключила е дезинфекцията на МБАЛ "Св.Петка Българска", в която бе установен, дал положителна проба за Covid, но тя остава затворена и днес, съобщи управителят на здравното заведение д-р Станка Иванова.

Очакват се PCR пробите на медицинския персонал:

"Дезинфекцията е завършена. Направени са, взети са проби на всички. Чакаме резултата, надявам се днес следобед".