Преди дни Вальо Топлото поиска и от Градския съд да бъде освободен по-рано, но и тогава получи отказ. Сега апелативните съдии потвърдиха това решение.

През есента на 2015 г. той беше осъден на 3 години затвор за безстопанственост и до момента той е излежал 1 година и 7 месеца. Според съда Димитров не е положил достатъчно грижи за управлението, стопанисването и запазването на повереното му имущество в "Топлофикация", от което последвало неговото разпиляване в размер на 325 693,95 лева. Той харчил огромни суми за джакузи, джет, скъпи хранителни продукти, алкохол, различни услуги.

На първа инстанция Топлото заяви, че е на 61 години и иска да се грижи за семейството си, изтъквайки, че има добро поведение и  дори награди в затворническото общежитие в Казичене, където излежава присъдата си.

Затворническата администрация обаче смята, че Димитров още не се е превъзпитал. А съдът обяви, че са налице формалните предпоставки за освобождаване му, но не е доказателства, че се е поправил.

Срещу Вальо Топлото се водят още няколко дела. Най-голямото - за длъжностно присвояване на 6 млн. лв., обаче се точи вече години. Той получи присъда от 14 г. затвор на първа инстанция, но след това беше оправдан от Апелативния съд, а ВКС върна делото. Апелативните съдии пък намериха пороци в обвинителния акт и процесът започна повторно на първа инстанция в Градския съд през 2015 г.