На портала го чакаха синът му Ангел и съпругата му Костадинка с черен "Мерцедес" с великотърновска регистрация.

Директорът на затвора Божил Иванов заяви, че Рашков е освободен предсрочно, тъй като имал отработени дни като градинар в общежитието. В затвора той не е ползвал никакви привилегии, бил е в една килия с осем души. Иванов допълни, че в затвора Кирил Рашков е бил наказван за некоректно поведение към надзирател и е излизал в домашен отпуск три пъти. Свиждания е имал рядко и не се е ползвал в привилегии.

Кирил Рашков лаконично заяви пред събралите се журналисти, че иска да се докаже защо е бил в затвора. Той отрече да е отправял закани, предаде bTV.
Докато семейството се качваше в мерцедеса, Костадинка Рашкова каза, че отиват в София.

След като журналистите попитаха дали фамилията ще живее отново в Катуница, където хората вече се заканиха да не ги допуснат, тя лаконично каза:

"Не са хората, които не ни искат. Всички ни искат. Ще го обсъдим по-късно".

Кметът на селото Красимир Юруков преди дни също препоръча на Кирил Рашков да не се връща в селото. Според Юруков, Рашкови няма къде да се върнат в селото, защото от ДНСК са наложили забрана за влизане в имотите им, съобщи БНТ.

Вижте снимки

В края на януари 2012 г. ромският бос бе осъден от Асеновградския районен съд на 3,5 г. затвор, но впоследствие наказанието му бе намалено от Върховния касационен съд с една година.

На 23 септември 2011 г. в пловдивското село Катуница след свада с клана Рашкови бе прегазен от бус  19-годишният Ангел Петров. При последвалите размирици в селото сърцето на приятеля му Павел Толев не издържа и младежът почина. Жителите на Катуница възстанаха и раздадоха правосъдие, като изгориха палатите на ромската фамилия.

Пет месеца след размириците, в началото на 2012 г., Кирил Рашков бе осъден заради закана за убийство срещу вуйчото на прегазения Ангел Веселин Христев и приятелката му. Внукът му Ангел Рашков, също бе арестуван за заплахи с убийство. Той получи ефективна присъда от 8 месеца.