Приемът в Спешното отделение на Ямболската областна болница "Св. Пантелеймон" ще бъде преустановен за 24 часа, съобщиха от лечебното заведение. Причината е положителен случай на коронавирус, потвърден при медицинска сестра от отделението. Помещенията ще бъдат затворени за дезинфекция от 8.00 ч. днес до 8.00 ч. на 20 май. Спешните случаи ще бъдат приемани в частната болница "Св. Йоан Рилски".

Жителите на ромската махала в Ямбол, която е под карантина заради регистрирани случаи на коронавирус, се разбунтуваха вчера, след като стана ясно, че ограниченията заради пандемията са удължени.

От 11 май кварталът, който наброява около 6000 души, е напълно блокиран - местните нямат право да излизат по никакъв повод. Днес те обявиха, че искат да ходят на работа, да отидат до банкомат или аптека. Сега това им е забранено, освен ако не ги придружава медиатор.

Пълната карантина на ромския квартал в Ямбол се удължава до сряда. Тогава жителите ще могат да излязат за работа и при нужда от медицинска помощ, обяви областният управител Димитър Иванов. Той обясни, че въпреки че през последните четири дни да няма диагностициран случай на територията на квартала, на заседание на кризисния щаб днес е взето решение мерките да не бъдат разхлабвани до сряда, за да бъдат направени тестове в карантинираната зона.