От 22 ч. днес до 5 ч. на 31-ви юли ще бъде ограничено движението в тунел „Витиня“ на магистрала „Хемус“ в посока София поради профилактика на осветлението в съоръжението, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Трафикът за София ще се пренасочва от км 35 по път I-1 София-Ботевград, и при км 30, на пътна връзка „Витинска река“, ще се включва отново в магистралата. Движението за Варна в тунела ще се осъществява в една лента.

От Областната дирекция на МВР-София пък съобщиха, че от 9 до 16 часа ще има краткотрайни спирания на движението в района на 52-ия километър от магистрала "Хемус" заради планирана подмяна на далекопроводи. Трафикът ще бъде спиран 5 пъти за около пет минути.

От 23 ч. до 24 ч. на 30 юли ще бъде ограничено движението и по Софийския околовръстен път II-18 в района на с.Мрамор. За да не се затруднява трафикът през деня, късно вечерта, ще се монтира рамка, на изграждащата се електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона (тол). Водачите ще изчакват на място.