Шуменското село Изгрев в Община Венец ще бъде поставено под карантина за период от 14 дни. Решението е било взето днес на заседание на Областния кризисен щаб в Шумен.

В селото има 15 случая на заразени с коронавирус, съобщи БНР. 

На входовете на селото ще бъдат изградени полицейски КПП-та и ще се забрани влизането и излизането от Изгрев. Мярката влиза в сила от утре.

Ще се допускат изключения само по необходимост, като например ходенето на работа в друго населено място. От утре здравните власти започват масово тестване на населението.

В селото започва и масово тестване на населението. Детската градина и читалището са затворени, а масовите събирания и тържества на територията на област Шумен са забранени.

Всички заразени в село Изгрев са от три семейства и са контактни лица на първите трима жители на населеното място, диагностицирани с COVID-19.

През изминалата нощ пациентът, приет на 5 юни в инфекциозното отделение на МБАЛ-Шумен, задълбочи картината на дихателна недостатъчност и бе поставен на изкуствена белодробна вентилация.

Две жени са настанени в инфекциозното отделение на МБАЛ-Шумен, с пневмония и тежък възпалителен процес на белите дробове. Другите са в добро състояние и са под карантина в домовете си.