От утре - 10 юни, се спира движението по участък от международния път Е-79 между селата Ребърково и Лютидол за модернизацията на Мездра - Ботевград, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението на всички видове превозни средства по отсечката от първокласния път се ограничава като пътуващите леки автомобили и превозните средства до 12 тона към София и Видин ще преминават през прохода "Петрохан" и през Искърското дефиле.

Допълнителен обходен маршрут за коли до 4,5 тона е третокласният път Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол.

За по-голяма безопасност трафикът на камионите над 12 тона ще бъде разделен в посоките на движение.

Строителство на участъка Мездра - Ботевград започна в края на миналата година, напомнят от АПИ. Досега всички дейности, които са се извършвали са били в страни от настоящото пътно платно и не възпрепятстваха трафика. Сега изпълнението на отсечката навлиза в следващ етап, което налага спиране на движението в участъка между селата Ребърково и Лютидол (от км 166 до км 172), където проектното трасе напуска съществуващия път и преминава в обход на село Лютидол от изток.