Шофьор беше засечен с 277 километра в час на магистрала "Струма". Глобата на пилота ще надхвърли 1500 лева, пресметнаха от "Пътна полиция". И обясниха, че най- много са заснетите нарушения в София, информира bTV.

Хиляди са глобените днес, когато полицията извади всичките си камери на пътя.

Само за 10 часа са установени над 7000 нарушения за превишаване на максимално допустимата скорост за движение, сочат междинните данни, събрани по време акция "Скорост".

"Голяма част от произшествията и загиналите, които имаме тук - са за неспазване на елементарни правила на движението. Примерно - недаване предимство на пешеходец на пешеходна пътека", каза Ивайло Иванов, главен секретар на МВР.

Продължава акция "Скорост" на полицията в цялата страна. 

Целта на операцията е да се обърне внимание на това, че скоростта е една от основните причини за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия с най-много жертви и ранени.

Тази седмица подобни акции текат в редица държави, членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL.

От началото на операцията за контрол на скоростта до момента 193-ма служители са заснели нарушения на 231 точки за контрол, съобщават от ГД "Национална полиция". С т.н. "камери - триноги" са установени 1 120 нарушения, със стационарни камери - 49 нарушения, с мобилните технически системи TFR1-M - 1279 нарушения.

Установени са 7 случая на водачи, превишили скоростта с повече от 50 км в населено място, както и 64 други нарушения. Настъпили са 24 ПТП с материални щети и 1 инцидент с ранени. Няма данни за ПТП със загинали.