Видео, което показва как две жени изоставят питбул на улица в софийския квартал "Лагера“, развълнува стотици в социалните мрежи. Случаят е заснет от видеорегистратор в автомобила на столичанина Александър Ганчев. На кадрите се вижда как изгоненият домашен любимец е свален от джипа на стопанките, а след това започва да тича след него.

„Тъжна и шокираща гледка. В събота, 8 май, към 13 ч. търсех място за паркиране тук. Докато се оглеждах за подходящо място, ми направи впечатление, че един бял джип спря и от него излязоха две жени, които се суетяха, доста странно. Изскочи едно куче и всичко стана за секунди – видяхме, че кучето се опитва да се качи в колата, но беше изритано и потеглиха бързо, а кучето продължи да тича по тях“, разказа Ганчев пред bTV.

Снимка: Официален профил във Facebook/Alexander Ganchev

По думите му веднага са се събрали хора, които са оказали помощ на животното.

Ганчев, допълни, че веднага е качил записа със ситуацията в социалните мрежи и последвала е и реакция от собственичките на кучето.

„Разказаха ми, че белият джип се е върнал и е станала разправия, жените са искали да вземат кучето и са го взели в крайна сметка“, допълни мъжът.

Нина Огнянова от сдружението „ВОТАН - нов живот за питбула“ обясни, че изхвърлянето на животно освен нехуманно, е и опасно.

"Първо за самото куче – оживен булевард, има движение, коли, може всичко да му се случи за минути. Второ – има детска площадка на метри от мястото. Има хора, които разхождат домашните си любимци, някои от тях може да са беззащитни. Не може да се изхвърля животно в такава социална среда. Не се знае това стресирано животно как ще реагира“, посочи жената, според която е много вероятно стопанките отново да изхвърлят кучето.