Много интензивен трафик се очаква в следобедните часове, предупреждават от Пътна полиция. Началникът на звеното Росен Рапчев предупреди, че заради множеството ремонти на автомагистрала "Хемус" там също е създадена специална организация на движението, особено около тунелите.

"Имаме екипи, които да спрат и да образуват тази тапа малко преди тунела. Знаете, че имахме негативен случай да остават в тунела граждани дълго време. Това е причината преди тунела да се извършва допълнително забавяне на трафика, за да не се образува колона в самия тунел", каза Росен Рапчев.

На входовете и изходите на всички големи градове ще има специална организация на движението.

Главен инспектор Любомир Костадинов от столичната пътна полиция предупреди къде се очакват най-сериозните проблеми на входовете на София.

"Това ще бъдат Горубляне-Околовръстното, КПП-то подхода към "Младост" и самият "Павел Красов" и "Цариградско шосе". Очакваме проблем да ни създаде и магистрала "Люлин", но най-вече в подхода от Перник към София, каза той.

От 14.00 до 20.00 ч. във вторник се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни артерии.