Засилен е трафикът по автомагистрала "Струма", образува се и тапа. Причината е продължаващият ремонт на скат в района на Старо село, в участъка от 31-ви до 34-ти километър, съобщи БНТ.

В участъка за пътуващите към София движението се извършва само в изпреварващата лента.

Активната и аварийната са затворени, от две ленти се преминава в една.

От Агенция 'Пътна инфраструктура" съобщиха, че вв вторник, 25 май, от 9:00 до 17:00 ч., движението по автомагистрала "Струма", от 8-ми до 9-ти км в посока София ще се осъществява в една лента. За ремонтни работи на асфалтовата настилка при 8-ми км ще бъде ограничено преминаването по активната лента. Трафикът ще се осъществява в изпреварващата, информират от АПИ.

На 25 май, както и на 26 май, от 9:30 ч. до 17 ч., ще бъде ограничено движението в една от двете активни ленти от 8-ми до 9-ти км и на магистрала "Струма" в посока Перник. Поради ремонтни дейности трафикът ще се пренасочва в свободната активна и изпреварващата лента.

Ограничения и на други пътни артерии

На 25 май, от 13.00 до 15.00 ч. се спира движението в двете посоки по път I-8 Калотина - Драгоман, в участъка от 9-и до 10-и км, съобщи АПИ.

Трафикът се ограничава за извършване на взривни работи при 9-и км във връзка с модернизацията на трасето от км 1+000 до км 15+500, част от бъдещата автомагистрала "Европа".

В същия ден, 25 май, от 8.30 до 14.00 часа, движението при км 0 на автомагистрала "Хемус", в посока София, ще се осъществява в две от четирите ленти за движение.

В посочения участък поради ремонтни дейности ще е ограничено преминаването по изпреварващата и едната активна лента. Трафикът ще се извършва в свободните две.