Зам.-министър Атанас Добрев от Министерство на земеделието и горите, който е заразен с коронавирус, се чувства добре.

"След като вчесе чухме снощи, за да уточним с колко души е контактувал, състоянието му беше добро", заяви директорът на Дирекция "Сигурност" в МЗХГ Васил Ризов пред Нова телевизия. 

Няма информация Добрев да е контактувал с министър Десислава Танева, взета й е проба за коронавирус, а междувременно се проучват останалите му контакти със служители.

Той разказа и какви мерки са предприети в министерството, за да бъде ограничена заразата. "В неделя Добрев се е почувствал зле. Бил е за последно в министерството в понеделник. Всички служители ще бъдат тествани за коронавирус. Сградата ще бъде затворена за пълна дезинфекция. Няма да преустановяваме работата с граждани. Имаме приемна, която се обработва непрекъснато", поясни Ризов.

Той коментира, че е запознат с маршрута, по който в понеделник са минали журналистите по време на брифинга в министерството. "Те са посетили зала, която се намира на първия етаж. Не би следвало да има проблем", смята Ризов.

Това е втори случай на инфектиран в министерството. "Първият не сме го обявявали, защото въпросният човек повече от месец не беше посещавал сградата. По никакъв начин не сме имали контакт с него", заключи Васил Ризов.