От 12.30 на ГКПП "Ивайловград - Кипринус" временно е преустановено пропускането на МПС в двете посоки поради технически проблем в системата на гръцките власти, съобщиха от ГД "Гранична полиция".

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Силистра" на изход за товарни автомобили. Поради лоши метеорологични условия ферибота на ГКПП "Сомовит - Никопол" не работи.

На границата с Република Турция на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" трафикът е силно интензивен на изход за товарни автомобили.

На границата с Република Гърция на ГКПП "Кулата" трафикът е интензивен на вход за товарни автомобили. Поради извършване на ремонтни работи на ГКПП "Кулата" е възможно да има промени в организацията на движението на товарните автомобили през пункта. Трасетата ще се ремонтират поетапно, без да се спира преминаването на превозни средства.

На българо-сръбската и на границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На 24 ноември 2019 г. за времето от 9 до 13 ч на ГКПП "Кардам - Негру вода" ще бъде спряно електрозахранването и преустановено извършването на гранични проверки поради извършване на ремонтни дейности. Препоръчва се използване на алтернативни маршрути. Реклама след 7-ми параграф