Няколко протеста в страната днес блокират пътища, а причината е лоша инфраструктура и липсващи ремонти. 

Жителите на бургаските квартали "Долно Езерово" и "Лозово" ще блокират движението на колите на пешеходна пътека в Северната промишлена зона на Бургас. Те ще спрат трафика по пътя към двата отдалечени квартала. Причината за недоволството им е забавянето на работата по проекта за подмяна на ВиК-а мрежата както в "Лозово", така и в "Долно Езерово", некачествените ремонти. Освен това настояват за бързо възстановяване на улиците и тротоарите, както и изграждането на нов път към кварталите.

В мездренското село Долна Кремена ще протестират срещу тежкотоварния трафик през населеното място. Той беше пренасочен оттам, след като в съседно село възникна проблем по обходен маршрут на затворения за модернизация международен път Е 79 между Ботевград и Мездра.

Месец и половина, откакто през Долна Кремена преминава тежкотоварен трафик, вече е разбита асфалтовата настилка на една от главните улици в селото, информира БНР

В Долна Кремена настояват спешно да бъде ремонтиран мостът в съседното село Горна Кремена, където преминава един от обходите на спрения за модернизация международен път Е79. Мостът беше компрометиран наскоро, след като ТИР отнесе част от парапета му. За възстановяването му има предвидени над 300 хил. лв., но има процедурни срокове за изпълнение на ремонта.

Жителите на община Георги Дамяново излизат на протест заради лош път. В 10 часа, в село Меляне, те ще изразят недоволството си.

Третокласният републикански път от Гаврил Геново до Дълги Дел е пуснат в експлоатация през 1982 година. През 2004 година е ремонтирана отсечката от Гаврил Геново до Лопушанския манастир. Останалата част не е рехабилитирана повече от 40 години, а само е кърпена.

"По този път минават жителите на 10 от 13-те села на общината", каза Вилма Димитрова, жител на Меляне: "Пътят е невъзможен за пътуване. Оттам пътуват ученици, оттам пътуват линейки."

Преди седмици жителите на Георги Дамяново провели среща с общинската управа, областно пътно, КАТ, но в крайна сметка не получили отговор ще има ли ремонт на пътя. "Тогава затваряме пътя, докато някой не ни отрази, не ни види, не чуе нашите проблеми", категорични са местните. 

През 2020 година е възложено проектиране за ремонт на пътя, след което процедурата е прекратена.