От днес в столицата работят две две детски градини, в които ще се обучават децата на медиците от COVID отделенията в столицата.  Това са 124-та и 117-а детска градина. Те се намират близо до големи болници в града и ще осигуряват по-спокойна работа на медицинските работници. Очаква се около 80 деца да посещават детските заведения.

Тази сутрин кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на 124-та детска градина.

"Очаквано в първия ден имаме все още малко дечица. Тук в 124-та детска градина дойдоха три деца, приети са с голямо нетърпение от екипите. Всички са на работа. Надявам се да помогнем в този момент, да са спокойни родителите", каза Фандъкова сутринта.

До обяд в 124-та детска градина са постъпили общо седем деца. В 117-та детска градина няма постъпили деца, сочат данните на Столична община.

124-та детска градина се намира в близост до ВМА, Александровска болница и Пирогов, а 117-та детска градина в ж.к. "Младост", до Окръжна болница "Св. Анна" и "Софиямед".

Освен в столицата, отварянето на детски градини за децата на медиците ще има и в други градове. В Бургас три детски градини ще обгрижват децата на медиците, там ще могат да ходят и ученици от 1-ви до 3-ти клас.