Отново "За Зелен Младост" организира протест срещу застрояването в столичния квартал "Младост 3". На това място са предвидени за изграждане 7-етажна сграда със смесено предназначение, 8-етажна сграда, 2-етажна сграда за търговска дейност на Лидл и 2-етажна сграда за търговска дейност на Лидл, твърдят организаторите на протеста. 

Живущите в блокове 323, 324А, 325 и др. излизат на протест в защита на парка до магазин Лидл в Младост 3 в 19 часа днес, съобщават организаторите на протеста.

Един от организаторите обясни пред Нова телевизия, че арестуваната кметица Десислава Иванчева е информирана за предстоящия протест, но отрекоха тя  да е организатор.

От "За Зелен Младост" твърдят, че теренът, предвиден за 7-етажната сграда, е бил заграден преди две седмици.

"При нас е внесено разрешение за 1 строеж на сграда с търговски обекти, подземни гаражи, офиси и ателиета. Височината е един етаж магазини плюс 6 жилищни етажа, твърди временно изпълняващият длъжността кмет на район "Младост" Румен Русев пред БГНЕС.

По думите му за друга сграда няма внесено разрешение за строеж.

Вероятно предстоят нови схеми, нови продажби на общински парцели и изграждането на нов 8-етажен блок и 2 магазина върху останалата част от парка, заявяват във фейсбук на страницата на събитието.

От Лидл България категорично отричат, че ще строят двете двуетажни сгради на територията на парка, както твърдят организаторите на протеста.

"Лидл България категорично заявява, че както твърдението, че компенсаторно озеленяване във връзка с изградения магазин Lidl не е изпълнено, така и внушението, че Лидл България предвижда осъществяване на строителство в имота, на територията на който е разположен паркът, съдържащи се в излезлите по темата публикации, са изцяло неверни" се казва в позиция на фирмата, изпратена до медиите.