Нова "грамада на недоволството" започнаха да трупат граждани пред сградата на Общината , в памет на убития на пътя варненски балетист Мартин Чикалов.

Флашмобът, наречен "Грамада", е организиран от членове на "Фейсбук"-групата "За Морската", които бяха сред инициаторите и на вчерашното протестно шествие.

Минувачи коментираха, че поредната "грамада" пред Общината не е начинът за протест и няма да промени нищо, но пък чужденци и гости на Варна ще се питат какво търси купчината боклук на центъра.

Припомняме, че преди 5 години във Варна с искане за оставка на тогавашния кмет Кирил Йорданов и на целия Общински съвет се самозапали Пламен Горанов.

След смъртта му варненци и българи от цялата страна за дни издигнаха висока Грамада на проклятието в подкрепа на Пламен пред общината.

Още снимки можете да видите тук>>>

Днес Грамадата на Пламен я няма под предлог, че преди време се налагаше ремонт на настилката под нея. Изчезнаха и следващите по-малки купчини камъни. В момента няма никакъв знак за тези паметни събития.

Снимка: Булфото


Балетистът Мартин Чикалов бе пометен на пешеходна пътека във Варна от шофьор без книжка, а по-късно почина. Поредната трагедия на пътя предизвика голяма вълна от недоволство.  

Протест днес имаше и в София - представители на протестиращите се срещнаха и с вътрешния министър в оставка.