"Привет, bTV. Вече знаете кои сме - ние сме тези, които вие съзнателно и съвсем целенасочено саботирахте и продължавате да саботирате, като се опитвате да заглушите нашите протести, не отразихте нашите действия и мероприятия, целящи да събудят хората." Така започва видео обръщение на хакерската група до bTV Media Group, качено в неделя в Youtube.

"Ние решихме да напомним за себе си. Ако вие не искате да си вършите работата почтено, като показвате истината на хората такава, каквато е, то тогава ние ще им я покажем, но няма да останете очаровани от това, което ще разберат", заплашват хакерите.

"Ще им покажем всяка манипулация и налагана от вас цензура, както и конспирациите на политическия елит. Вместо да карате невинни еколози да се извиняват, то ние държим ръководството на телевизията bTV да се извини на цялата нация за наложената от него цензура.
За това, че направи поредица от машинации и инсинуации по време на организирането на протестите против Закона за горите, че е за сбъдването на кошмарите на Джордж Оруел, че е против свободното споделяне на информация между хората, провив свободно мислещите и будни граждани, против свободата на словото", продължава видеото.

Според него, bTV е направило така, че служителите й да се страхуват да отразяват точно събитията, защото знаят, че после ръководтвото ще потъпче принципа на всички гледни точки.

"В bTV в момента има само една гледна точка - тази на собственика и изпълнителния директор, който е акционер в ПИБ", уточняват от Anonymous и добавят, че не са против репортерите и журналистите, които работят в медията.

Хакерите настояват за извинение "за всички извращения над журналистиката, които е направила през последната една година и докато все още има хора, които да я гледат". "В противен случай ще считаме bTV, както и всеки техен рекламодател за наш неприятел", се обяснява в клипа.

Anonymous призоват зрителите да не гледат телевизията и да не купуват стоки, продавани или произвеждани от рекламодатели в медията.

Целта е да се реагира срещу "цензурата над свободата на словото и мисълта, с цел обслужването на лични, корпоративни и политически интереси. Ние сме анонимните. Ние сме легион. Ние не прощаваме. Ние не забравяме. Очаквайте ни!", завършва съобщението на Anonymous.