Два центъра за подготовка на водачи на моторни превозни средства във Враца са запечатани за установени нередности при извършени проверки, съобщиха от Областна дирекция /ОД/ на МВР.

При проверките са открити нередности във водената документация при подготовката на водачите, които поставят под съмнение дали записаните за обучение са преминали реална теоретична подготовка, се допълва в съобщението. В двете автошколи в дните и часовете, обявени за теоретична подготовка, проверяващите не са установили обучителна дейност, както и присъствие на курсисти.

Документацията, която е иззета, ще бъде задълбочено проучена и анализирана, ще бъдат проверени и финансовите постъпления и тяхното отчитане пред Националната агенция по приходите /НАП/. На собствениците на двете автошколи са съставени актове и са издадени заповеди за принудителни административни мерки.

Проверки са извършени на всички автошколи и центрове за подготовка на водачи на МПС в област Враца по инициатива на ръководството на ОДМВР-Враца, уточняват от дирекцията. В тях са участвали служители на Икономическа полиция, на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"- София и на НАП-Велико Търново, се уточнява в съобщението. Целта на съвместната акция е да се провери качеството на обучението в школите за шофьори, а поводът са зачестилите катастрофи с жертви и пострадали в област Враца, посочват от ОДМВР.