В силна турбуленция попаднал самолетът, с който пътували от Мюнхен към Брюксел външният ни министър Екатерина Захариева, първите дипломати на Германия и Северна Македония и върховният представител на Евросъюза по външната политика Жозеп Борел.

В своя публикация със снимка в Туитър външният министър на Северна Македония Никола Димитров написа, че са кацнали от четвъртия опит, след като 3 пъти са кръжали над Брюксел.

След първоначалното притеснение, въпреки че на снимката четиримата са усмихнати, Димитров коментира, че ситуацията го е навела на мисли за преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС и мнението му е, че е крайно време да успеят.  

По време на визитата на външния ни министър Екатерина Захариева в Мюнхен тя се срещна с американския помощник държавен секретар по политическите и военните въпрос Кларк Купър в Мюнхен. Двамата са обсъждали отпадане на американските визи за българските граждани и задълбочаване на икономическото сътрудничество. След месец се очаква среща и с помощник държавния секретар и по консулските въпроси.