22-годишната жена, която загина миналата нощ на пътя между Бяла Слатина и Габаре е била бременна с близнаци, които е трябвало да се родят до една-две седмици, съобщи сайтът "Зов".

При жестоката, катастрофа, предизвикана с крадена кола от 35-годишен мъж без шофьорска книжка, който трябвало да влезе в затвора, загина и 2-годишното им дете. Той е баща и на неродените близнаци.

Вечерта в неделя мъжът, който междувременно живеел и с друга жена, настоял да отидат на панаира в Бяла Слатина. До дни трябвало да влезе в затвора за шофиране без книжка и искал за последно да се забавляват. Жената отказвала, но той направил скандал, счупил й телефона, взел й дори личната карта и я принудил под заплаха да тръгне с него.

Местни хора разказват, че до късно той правил шумен купон и след като му била направена забележка, решил да върне бременната жена и детето в Габаре, въпреки солидното количество алкохол, което изпил. На около километър от Бяла Слатина на напълно прав участък той изгубил контрол над управлението и колата се врязала в крайпътно дърво.

2-годишното момиченце, което било в скута на майка си на предната седалка, издъхнало на място, а тя била тежко ранена. Пияният мъж обаче не потърсил нито помощ, нито се обадил в полицията. Видял ги случаен минувач и сигнализирал на телефон 112. Това обаче станало около половин час след катастрофата и така, дори Таня и близначетата, които трябвало да се родят на 25 септември, да са имали шанс да бъдат спасени, той съвсем намалял. Въпреки това лекарите в болницата се борили часове да върнат ранената към живот, но не успели.

Почерненото семейство на загиналата е категорично, че ще иска възмездие в съда.

Пияният неправоспособен шофьор е в ареста, откъдето ще бъде откаран в затвора, след като само преди броени дни полицаите свалили номерата на колата му, след като го хванали управлява без книжка, а  той сложил табели от друг автомобил.