Малолетни и непълнолетни няма да могат да посещават моловете в Пловдив без възрастен придружител.

В града се въвежда и ограничено работно време до 23:30 ч. на заведенията от типа коктейл - бар.

"И двете решения са продиктувани от практиката и след анализ. А имено, че когато учениците спрат да посещават училище, както и извънкласни занимания, повечето се събират в тези търговски обекти. Говорила съм с управителите на МОЛ-вете, които проявяват разбиране и ще окажат съдействие. Също така, с другата мярка, целим да не превърнем коктейл-баровете в нерегламентирани нощни дискотеки, каквото се случи през пролетта", каза областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева.

Относно идеята за въвеждането на вечерен час областният управител коментира: "Резервирана съм, защото едва ли ще има реален ефект, но ще доведе до още по-голяма паника. А ако касае непълнолетните, то в самия Закон за закрила на детето чл.8 има забрана за всички непълнолетни лица да излизат без придружител след 22:00ч"

По думите й най-важното е от тук нататък да се засили контролът с компетентните институции за спазване на мерките и да се създаде необходимата организация в здравните си заведения.

Към момента на територията на Пловдивска област има 230 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Под карантина са 2282 лица. На домашно лечение са 1373 лица. Оздравелите за изтеклите 24 часа са 85, пише Traffic news.