Сняг заваля на най-високия връх у нас - Мусала (2925 метра), а туристи дори си направиха снежен човек. Температурата падна около нула градуса. 

Необичайният снеговалеж предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. От "Извадихте ли ските от мазето?" до "Съсипахме го това време!", повечето коментиращи се забавляват с метеорологичната аномалия. Има и такива обаче, които не намират снеговалежа за нещо необичайно в средата на юли заради надморската височина.

Снимка: Facebook

Лошото време обхвана цяла България. Оранжев и жълт код за порои и гръмотевични бури са обявени в цялата страна, с изключение на Добрич и Силистра. Очаква се количеството дъжд да надхвърли 60 литра на квадратен метър в Западна, Централна и Южна България. Най-много валежи ще има в планините.

Вчера студена въздушна маса, проникнала от северозапад, донесе сняг и в Румъния. В планината Бучедж (Централна Румъния) валя сняг и натрупа няколко сантиметра, а на връх Ому (2505 м) имаше виелица. Температурите паднаха под нулата, усещаше се пронизващ студ и имаше гъста мъгла.