Сигналът за съмнителен пакет, адресиран до главния прокурор Сотир Цацаров, е бил получен в МВР във вторник в 15:50 ч., заявиха от пресцентъра на вътрешното министерство. Пакетът е бил оставен на служебния вход на Съдебната палата на ул. "Алабин". 
Според "24 часа" плюшена кравичка в колета до Съдебната палата минала през скенера, устройството изпищяло. Скенерът показал рискови елементи в колета. Служителите веднага се обадили в МВР .

Според слуховете вътре имало зловеща кукла, която е омотана в кабели и дори щепсели, а получател е главният прокурор Сотир Цацаров. Рискът от реакцията на скенера допълнително нажежил обстановката.

Служителите на съдебната охрана действали спокойно и професионално. Вместо бомба обаче сапьорите извадили сладка плюшена кравичка. Нямало кабели и щепсели. Нито взрив. Скенерът вероятно е реагирал на съдържанието в колета, защото играчката била модерна и пеела. За да може да издава звуци и да се движи обаче са й нужни както батерии, така и малки кабелчета , които да отведат слабия ток до механизмите за движение и звуци.

Оказало се, че колетът не е за главния прокурор. Служителка от администрацията поръчала онлайн играчката. Доставили я на работното й място, където обаче не може да се стигне лесно до кабинетите. Така драмата се оказала напразна.
След това се появи нова версия на "24 часа", че разгневен пенсионер е изпратил на Сотир Цацаров колет с устройство срещу мишки, което не било ефективно. Мъжът придружил пратката със специално писмо, в което настоява главният прокурор да санкционира производителя за невярната информация.

Комичната ситуация разказаха достоверни източници от държавното обвинение, които искрено се забавлявали от версиите, появили се в различни сайтове малко след 16 часа. Така или иначе официална информация от Прокуратурата не се появи. Служителка на Сотир Цацаров е слязла на служебния вход, за да вземе пратката. Машинката, ядосала пенсионера, представлява нещо средно между хипопотам и крава, с лампи и щепсел.

Имало е проверка на Националната служба за охрана и Столичната дирекция на вътрешните работи, която е установила, че по-скоро става дума за необичайна молба на възрастния мъж. Той закупил апаратчето с идеята да прогони мишките от дома си, но се оказало, че няма никаква ефективност. Затова той се обърнал към Сотир Цацаров, за да санкционира производителя, който подвеждал купувачите. “Опасната пратка” ще замине най-вероятно от върховната прокуратура към Комисията за защита на потребителите.