Предстои ви да направите много важен избор - дали да продължите своето образование или да започнете работа. Мога да ви дам само един съвет. Предстоят ви много избори в живота, но ги правете така, че да се гордеете със своя избор. Вярвайте във вашия талант, във вашата сила, във вашите мечти - и се борете да ги постигнете. Не се оставяйте други да решават вместо вас. Вие имате достатъчно подготовка и капацитет сами да вземате своите решения.

Това каза президентът Румен Радев в приветствието си на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение, на който държавният глава и съпругата му Десислава Радева са домакини в резиденция "Бояна" тази вечер, предаде БТА. Събитието е част от благотворителната инициатива на президента "Подкрепи една мечта". Празничната вечер е много добър пример какво може да се получи, когато всички институции работят заедно в името на една цел, каза президентът Радев, изброявайки всички тези институции.

Балната вечер започна в 20.00 часа в Дом 2 на резиденция "Бояна". Президентът Радев и неговата съпруга Десислава Радева посрещнаха над 100 зрелостници от випуск 2019, които са израснали в социални услуги.

Правете така изборите си, че да не се срамувате, а за това трябва да бъдете добри хора, каза президентът Радев. Той е убеден, че младите хора вече са научили този урок и доказателство за това е и присъствието тази вечер на Мария и Величко от Стара Загора. Държавният глави припомни, че преди време Мария спаси живота на шофьора на тролейбуса, с който пътуваше за училище, а Величко върна на собственика му портфейл с пари и документи. Ето това са доблестни примери, те трябва да се следват, каза президентът пред присъстващите на бала.

Знам, че 13 от вас вече са взели решение да се борят да продължат своето образование. Надявам се да станете повече, защото знаете, че образованието отваря нови врати, дава нови възможности, каза президентът. Той посочи, че тези от младежите, които продължат напред с образованието, могат да разчитат на президентската институция за стипендии, които през последните две години са нараснали неколкократно. Призовавам ви, вземете своя шанс и се възползвайте от тях, каза Румен Радев.

За пореден път екипът на продуцентската компания "Дрийм Тийм Прадакшънс" организира благотворително артистичната програма. Мария Илиева, Миро, Любо Киров, Орлин Павлов, Михаела Маринова, Йоана, Маги Джанаварова, Нели Петкова, Рафаел Пашамов, групите Б.Т.Р. и Д2, Део и Моисей, и танцов ансамбъл "Пламъче" подкрепят президентската инициатива.

Абитуриентката Йоанна Найденова, която завършва училището за ученици с нарушено зрение "Луи Брайл", и Маги Джанаварова бяха подготвили специално дуетно изпълнение, с което започна празничната вечер. За доброто настроение ще се погрижат също актьорите Любомир Нейков, Руслан Мъйнов, Петьо Петков-Шайбата и Васил Драганов. С благопожелания към абитуриентите ще се включат и артистите Владимир Пенев, Десислава Бакърджиева и Моню Монев.