Втори протестиращ е с повдигнато обвинение заради инцидента на кръстовището на Ситняково в София, при който бяха счупени прозорци и фарове на автомобила на жена, която опита да мине през блокадата заедно с двете си деца и съпруга си.

По-рано адвокатката на единия от тях - 25-годишния Георги Георгиев, съобщи, че той е обвинен в хулиганство и повреждане на чужда движима вещ по време на напрежението пред румънското посолство.

Прокуратурата обаче уточни, че привлечен като обвиняем е още един мъж с инициали С.А., на 32 г., който е обвинен само за хулиганство.

От Софийската районна прокуратура уточниха, че Георгиев скачал по предния капак на колата и удрял с ръце предното стъкло, в резултат на което го счупил.

"Повдигнато му е обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост - попречил на Е. М. (шофьорката - б.р.) да премине с управлявания от нея лек автомобил през горепосоченото кръстовище, като блъскал по лекия автомобил, качил се на предния капак и счупил предно панорамно стъкло, отправяйки обидни думи към Е.М., защото не е изразила съгласие с действията на протестиращите, като действията извършил пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка на автомобила", съобщават днес от СРП и уточняват, че Георгиев е обвинен и в повреждане на чужда движима вещ.

Снимка: Булфото

Георгиев, който е готвач, е с чисто съдебно минало. Той е задържан за 72 часа и прокуратурата ще иска от съда да му наложи постоянен арест.

Другият замесен в инцидента пък е обвинен за това, че е блъскал по колата на жената и изкъртил с ръце задната регистрационна табела, като извършил тези действия пред двете ѝ непълнолетни деца, намиращи се на задната седалка.

Снимка: Булфото

Той също е чисто съдебно минало и освободен от ареста срещу гаранция от 500 лева.