Втора вечер българите в цялата страна аплодираха медиците ни, а на някои места хората запяха и химна ни.

Инициативата, организирана в социалните мрежи, стартира у нас преди ден, и е в подкрепа на всичките лекари, медицински сестри и санитари, които се борят с коронавируса у нас на т.н "първа линия".

"Те жертват всички аспекти от нормалното си съществуване, изчерпват всичките си запаси от сили и надежда, рискуват собственото си здраве... ЗА НАС", пишат организаторите във Фейсбук.

"Да бъдем добри и човечни, да се обичаме, да си помагаме! Доброто ще спаси света!", пише Сиси Петрова.

Точно в 21 часа камбанен звън огласи Пловдив.

С молитва към Бога за здраве и бързо справяне с кризисната ситуация пловдивският митрополит Николай и всички свещеници отправиха послание в подкрепа на лекарите и болните.

Припомняме, че жителите на редица градове у нас излязоха по балконите на домовете си в 21 ч. в неделя вечер и аплодираха българските медицински работници, надявайки се така да им вдъхнат кураж.

Всъщност този знак на благодарност към медиците стартира от Китай. Последваха такива прояви в Испания, Италия, Албания и редица други страни. Така много хора отдават почит към работата на лекарите.

У нас вече 62-ма души са заразени с коронавирус. Във ВМА от 95 направени проби - 4 са положителни, като пациентите се намират на домашно лечение.

От Националната лаборатория - 145 проби са направени, 6 са положителни.