Майката, която преди седмица беше блъсната на пешеходна пътека в столичния кв. "Дружба" заедно с детето си, все още се възстановява от тежките травми, съобщи bTV. 

"Пресякла съм улицата с детенцето. Кога ме е ударила колата, как се е случило - нищо, като спомен нямам нищо", разказва 34-годишната Галя Димитрова.

Тя е пресичала заедно с тригодишната си дъщеря на път за детската градина. Блъсната е от 76-годишен шофьор.

Спомени има вече след удара:

"От болницата. Просто докторът беше до леглото ми, попита ме - зная ли къде съм. Казах, че предполагам, че съм в болница, но не знам коя. Попитах за детенцето, каза ми, че е прегледано и че е в "Пирогов", вече е при съпруга ми. Все пак той е малко дете, неговото физическо и психическо състояние са много по-важни. Аз малко или много ще се справя. Тя е 3-годишно дете, на което животът сега започва и мисля, че то е по-важно".

"Улицата е широка и има видимост. Не мога да си го обясня - да не ни забележат. Детето е със светло яке, което няма начин да не бъде забелязано", коментира жената.

Били сте я стиснали в ръцете ви, доколкото разбрах?

"Да, обикновено винаги така пресичаме, защото там обикновено е натоварено. От двете страни на пешеходната пътека има спирки. И обикновено там си чакаме автобуса. И не винаги успяват да спират, но това не е оправдание, защото има добра видимост. Аз също съм шофьор, понякога карам детето с кола, когато ми се отдаде възможност, и просто апелът ми е всички да са по-внимателни. Не само шофьори и пешеходци. Това е доста неприятно събитие, което не го пожелавам на никого. Просто се надявам скоро всичко да се оправи и да видя пак усмивката на всички около мен, както и моята, разбира се", споделя майката.

Предполага се, че Галя е успяла да прегърне 3-годишната Ани и така да я предпази от по-сериозни травми. Момиченцето беше изписано малко след инцидента.

За състоянието на майката д-р Александър Илиев - началник на II отделение по Ортопедия и травматология, УМБАЛ "Св. Анна" заявява:

"Има счупване в основата на черепа, но след такъв вид травма и в комбинация с фрактура на таза изходът можеше да бъде фатален".

До днес Галя обаче беше в реанимацията на болница "Св. Анна".

Пробите на шофьора за алкохол и наркотици са отрицателни. Прокуратурата му повдигна обвинение за инцидента.

"Не знам дали е до късмет, но важното е, че сме живи... Виждам, че заваля и сняг. Ани много ще се зарадва, чакаше го много дълго време. Мисля, че това ще ѝ върне една голяма усмивка на лицето. И ако натрупа до утре, ще е безкрайно щастлива", казва майката.