Днес от запад облачността ще се увеличава и в следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде значителна.

Превалявания от дъжд ще започнат в западните и югозападни райони  в следобедните часове. Максималните температури ще бъдат от 18 до 24 градуса, като по-високите стойности ще бъдат в източните райони, където облачността ще бъде средна  и  висока. През нощта температурите ще бъдат от 9 до 14 градуса.
Дъжд ще превалява на много места в западните и централни части на страната, като в западната част на Дунавската равнина количествата  ще бъдат значителни.

Утре ще се появи слаб до умерен северозападен вятър и  с него ще нахлува по-студен въздух. Температурите в ранния следобед ще бъдат от около 13 на северозапад  и по високите полета до 22, 23 в крайните югоизточни райони.
Дъжд ще превалява над западната половина от страната и част от централните райони. По-късно следобяд и привечер преваляванията ще спират, последно - в Северозападна България.

В събота облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, а дневните от 14 до 20 градуса. Ще духа слаб, в източна България - умерен и  временно силен североизточен вятър. Почти без валежи, освен на отделни места около планините в крайните югозападни райони.

В неделя ще остане ветровито, със слаб до умерен североизточен вятър.
Минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните от 15 до 20 градуса.
Ще има променнлива средна и висока облачност, почти без валежи.

През последния почивен ден, в понеделник, съществена промяна на времето няма да настъпи. Вятърът от североизток ще отслабва и стихва.
Минималните температури ще бъдат от 5 до 9 градуса, а дневните ще останат в интервала от 15, 15 до около 20 градуса.

В планините четирите почивни дни предлагат сравнително добри условия за туризъм. В петък ще има превалявания от дъжд, само по най-високите части - от мокър сняг. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат 7-8 градуса. В неделя и понеделник ще има повече слънчеви часове, а температурите в следобедните часове ще бъдат от 12 до 15 градуса.

Времето в Гърция по празниците ще бъде в синхрон с това у нас - в петък и събота ще има повече облаци и краткотрайни валежи от дъжд, придружени и от гръмотевици, а в неделя  и понеделник ще бъде сухо и температурите ще достигнат 23, 24 градуса.

Във вторник у нас съществена промяна на времето няма да настъпи, а температурите ще се повишат с градус-два. В сряда ще се затопли още и  дневните температури отново ще достигнат 23, 24 градуса.